Modeontwerpen, Patroontekenen en Productie

In Atelier De Omval

In het voormalige café de OMVAL, aan de Weespertrekvaart 250 in Amsterdam, huist nu het Modeatelier de OMVAL van Petra de Jonge. Modeontwerper en patroontekenaar.

Naast het vervaardigen van Petra’s ontwerpen op maat, biedt het atelier een complete service aan voor startende of lokaal opererende modemerken. Alle etappes van de productontwikkeling worden van A tot Z binnen het Atelier de Omval ontwikkeld.

Het is mogelijk allerlei kleding of accessoires te laten ontwikkelen; van het ontwerp, stofkeuze, digitale patronen, het ontwikkelen van een sample tot kleine producties. Er is zelfs hulp bij het maken van je merklogo en andere grafische ontwerpen zoals prints en borduursels. We hebben partners die deze lokaal uit kunnen voeren.

Aan de Voorbeeldcollectie van Petra de Jonge in de winkel is te zien welke technieken in huis zijn en hoe de pasvorm is.

Petra de Jonge is de eerste 16 jaar van haar carrière werkzaam geweest als modeontwerpster voor bekende modehuizen in Parijs, (oa Kenzo, Barbara Bui, M&F Girbaud)
Eenmaal terug in Nederland, sinds 2011, werkte ze als freelance ontwerpster voor internationale merken. Van couture merken, hoogwaardige dameskleding tot het middensegment.
Steeds meer werd haar door de opdrachtgevers gevraagd, het complete product af te leveren. In de Parijse ateliers werkt de modeontwerpers nauw samen met het kleermakers team. Hierdoor ontstaan mooiere en mooier vallende producten. Omdat Petra er achter kwam dat dat voor haar een essentieel element was voor een perfect uitgevoerd product: het direct werken met de Makers, voegde ze zich een tijd in het Atelier van Makers Unite in de voormalige Bijlmerbajes. Een atelier van en door statushouders.
Inmiddels is een lang gekoesterde droom werkelijkheid geworden: een Amsterdamse atelier / winkel waar je je product gerealiseerd ziet worden, en de Makers zichtbaar zijn.
Je bent welkom als ondernemer of als particulier om een kijkje te komen nemen hoe wij werken in het sfeervolle modeatelier aan het water.

Curriculum vitae - Read more

Click below image:

Get in touch!

 

Petra de Jonge | Atelier De Omval
Weesperzijde 250, 1097 EB Amsterdam
The Netherlands
T: +31 (0)641664324
E-mail: designer@petradejonge.nl